Co jest nam potrzebne ? (na 4 porcje)
- kiełbasa ok. 100g
- pieczarki ok. 300 g (odmierzając na oko należy pamiętać, że pieczarki kurczą się podczas smażenia)
- cebula
- bagietka
- ser
- sól
- pieprz
Sos
- 3 łyżki ketchupu
- 2 łyżki majonezu
- 1 łyżeczka musztardy
Sałatka
- kapusta pekińska i/lub mix sałat
- pomidor
- ogórek zielony
- ogórek konserwowy
Jak to zrobić?
Kiełbasę kroimy w kostkę, pieczarki i cebulę drobno siekamy i wszystko wrzucamy na patelnię, dodajemy sól, pieprz i smażymy około 7 minut.
W tym czasie możemy zetrzeć ser i przygotować sos mieszając ze sobą wszystkie składniki.
Bagietkę kroimy wzdłuż a później na pół, smarujemy sosem, nakładamy farsz z patelni, posypujemy serem i wkładamy na 5-10 minut do piekarnika.
Po wyjęciu na naszą zapiekankę nakładamy kapustę, pokrojonego w plasterki ogórka i pomidora.
Prawda, że proste?
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz