środa, 12 lutego 2014

Domowa zapiekanka

Co jest nam potrzebne ? (na 4 porcje)

- kiełbasa ok. 100g
- pieczarki ok. 300 g (odmierzając na oko należy pamiętać, że pieczarki kurczą się podczas smażenia)
- cebula
- bagietka
- ser
- sól
- pieprz
Sos
- 3 łyżki ketchupu
- 2 łyżki majonezu
- 1 łyżeczka musztardy


Sałatka
- kapusta pekińska i/lub mix sałat
- pomidor
- ogórek zielony
- ogórek konserwowy

Jak to zrobić? 

Kiełbasę kroimy w kostkę, pieczarki i cebulę drobno siekamy i wszystko wrzucamy na patelnię, dodajemy sól, pieprz i smażymy około 7 minut.
W tym czasie możemy zetrzeć ser i przygotować sos mieszając ze sobą wszystkie składniki.
Bagietkę kroimy wzdłuż a później na pół, smarujemy sosem, nakładamy farsz z patelni, posypujemy serem i wkładamy na 5-10 minut do piekarnika.
Po wyjęciu na naszą zapiekankę nakładamy kapustę, pokrojonego w plasterki ogórka i pomidora.



Prawda, że proste?

Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz