poniedziałek, 27 października 2014

Spaghetti z serem pleśniowym i szpinakiem

Co jest nam potrzebne? 
- makaron spaghetti
- ser pleśniowy - 100g
- śmietana 18% - 4 łyżki
- szpinak - może być świeży lub mrożony
- dwa ząbki czosnku
- sól, pieprz do smaku
- opcjonalnie: suszone pomidory, boczek

Jak to zrobić? 
Makaron gotujemy według wskazówek producenta.
Na rozgrzaną i polaną oliwą patelnię wrzucamy posiekany czosnek i boczek, następnie dodajemy suszone pomidory i szpinak. Po podsmażeniu tego przez chwilę dodajemy pokruszony (lub pokrojony na mniejsze kawałki) ser pleśniowy i ciągle mieszkamy. Kiedy się rozpuści, zdejmujemy patelnię z ognia i dodajemy śmietanę. 






 Następnie mieszamy sos z makaronem. Wiem, że danie nie wygląda zachwycająco ale za to jak smakuje ! ;)




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz