wtorek, 26 maja 2015

Mięso mielone z czerwoną fasolą i makaronem - mężczyzna w kuchni vol. 3

Co jest nam potrzebne? 


 - mięso mielone z indyka 
- makaron świderki 
- puszka czerwonej fasoli
- puszka kukurydzy
- puszka pomidorów
- duża czerwona cebula
- łyżeczka pieprzu cayenne 
- łyżeczka papryki ostrej
- sól
- pieprz

Jak to zrobić ? 
Makaron gotujemy według wskazówek producenta. 
Cebulę siekamy i podsmażamy na oliwie. Następnie dodajemy mielone mięso. 


Po usmażeniu mięsa dodajemy pomidory i doprowadzamy do wrzenia. 

Następnie zdejmujemy patelnię z ognia i dodajemy odcedzoną fasolę i kukurydzę. Całość doprawiamy solą i pieprzem. 


Podajemy z wcześniej przygotowanym makaronem.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz