Co jest nam potrzebne?
- 20 jajek
- 0,5 kg mielonki
- 4-5 łyżek majonezu
- 4 łyżki natki pietruszki
- papryka do przybrania
Jak to zrobić?
Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupek, przekrajamy na pół i delikatnie wyciągamy żółtka do oddzielnej miseczki. Żółtka rozgniatamy, dodajemy majonez i mieszamy.
Mielonkę kroimy w kostkę i smażymy na tłuszczu. Następnie dodajemy natkę pietruszki, chwilę podsmażamy i dodajemy do przygotowanych wcześniej żółtek. Wszystko mieszamy
Małą łyżeczką nakładamy farsz do białek. Przygotowane jajka możemy posmarować majonezem i przystroić wedle uznania.
Smacznego i Wesołych Świąt życzą Renata i Dominika ;)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz