sobota, 4 kwietnia 2015

Faszerowane jajka

Co jest nam potrzebne?

- 20 jajek
- 0,5 kg mielonki
- 4-5 łyżek majonezu
- 4 łyżki natki pietruszki
- papryka do przybrania

Jak to zrobić?

Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupek, przekrajamy na pół i delikatnie wyciągamy żółtka do oddzielnej miseczki. Żółtka rozgniatamy, dodajemy majonez i mieszamy.


Mielonkę kroimy w kostkę i smażymy na tłuszczu. Następnie dodajemy natkę pietruszki, chwilę podsmażamy i dodajemy do przygotowanych wcześniej żółtek. Wszystko mieszamy



Małą łyżeczką nakładamy farsz do białek. Przygotowane jajka możemy posmarować majonezem i przystroić wedle uznania. 



Smacznego i Wesołych Świąt życzą Renata i Dominika ;) 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz