niedziela, 12 kwietnia 2015

Kotlety drobiowe a'la gołąbki

Co jest nam potrzebne?

- 50 dag mielonego mięsa indyka
- 1 kg kapusty pekińskiej
- szklanka kaszy manny
- 2 jajka
- 2 kostki bulionu drobiowego
- ząbek czosnku
- mały słoik koncentratu pomidorowego
- bułka tarta
- vegeta
- sól
- pieprz
- olej

Jak to zrobić?
Kapustę kroimy w drobne paski i wrzucamy do miski, dodajemy kaszę, mięso, jajka, sól, pieprz, podsmażoną cebulę i czosnek. 


Masę należy wyrobić i uformować w kotlety, Następnie obtaczamy je w bułce tartej i obsmażamy z obu stron. 


Kostki rosołowe i koncentrat pomidorowy rozpuszczamy w litrze gorącej wody.

Kotlety układamy w żaroodpornym naczyniu, zalewamy bulionem, przykrywamy i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200*C przez 45 minut. 

Smacznego ! :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz