Co jest nam potrzebne?
- 50 dag mielonego mięsa indyka
- 1 kg kapusty pekińskiej
- szklanka kaszy manny
- 2 jajka
- 2 kostki bulionu drobiowego
- ząbek czosnku
- mały słoik koncentratu pomidorowego
- bułka tarta
- vegeta
- sól
- pieprz
- olej
Jak to zrobić?
Kapustę kroimy w drobne paski i wrzucamy do miski, dodajemy kaszę, mięso, jajka, sól, pieprz, podsmażoną cebulę i czosnek.
Masę należy wyrobić i uformować w kotlety, Następnie obtaczamy je w bułce tartej i obsmażamy z obu stron.
Kostki rosołowe i koncentrat pomidorowy rozpuszczamy w litrze gorącej wody.
Kotlety układamy w żaroodpornym naczyniu, zalewamy bulionem, przykrywamy i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200*C przez 45 minut.
Smacznego ! :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz