czwartek, 25 czerwca 2015

Zawijaki

Co jest nam potrzebne? 

- 60dag schabu
- 2 duże cebule
- 4 ogórki kiszone
- 10-12 plasterków surowego boczku
- bułka tarta
- 2 jajka
- sól
- pieprz
- vegeta

Jak to robimy?

Schab kroimy w medaliony i rozbijamy



Boczek i ogórki kroimy na plastry, cebulę na krążki.




Rozbity schab delikatnie solimy, pieprzymy i posypujemy vegetą. Na plastry układamy warstwowo boczek, cebulę i ogórek. Zawijamy tak, aby się nie rozpadło - dla pewności możemy spiąć wykałaczkami.


Zawijak obtaczamy w jajku i bułce tartej. Obsmażamy, a następnie wkładamy do żaroodpornego naczynia i pieczemy w 180*C przez 40 minut.




Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz