środa, 22 stycznia 2014

Drobiowe roladki ze szpinakiem i serem capri

Składniki:
  • Pierś z kurczaka 
  • 100g szpinaku 
  • 100-150g sera capri ( typu włoskiego)
  • sól 
  • pieprz
  • przyprawa do kurczaka 
  • bułka tarta 
  • 2-3 jajka 
  • olej do smażenia 
puree ziemniaczane:
  • 1kg ziemniaków 
  • łyżka soli
  • łyżka pieprzu 
  • 2 łyżki masła 
  • ok 1/2 szklanki mleka 
  • można też dodać gałkę muszkatołową
Przygotowanie:

Pierś myjemy kroimy na plastry, delikatnie rozbijamy doprawiamy solą, pieprzem i  przyprawą do kurczaka. Szpinak płuczemy i wycieramy do sucha, ser kroimy z podłużne paseczki. Zawijamy obtaczamy w jajku i bułce tartej. Smażymy do zrumienienia z obu stron na nie wielkim ogniu,  aby w środku mięso nie było surowe. smaży się ok  8-12 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz